Tel +31 6 19 02 54 97

Small Visuals, Creative Factory!

Small Visuals

... een naam in de wereld van het echte bedrijfsleven, een presentatie bedrijf voor de maquette- en modelbouw en Edwin Weimer, een maquettebouwer, een artiest en een airbrusher! Een creatief brein die alles in het ‘klein visueel’ maakt, wat leidt tot de realisatie van speciale presentaties.

Nimeto Utrecht

Na mijn afstuderen van het Nimeto Utrecht, MTS voor reclame en presentatie technieken, in 1991, kreeg ik een baan als een toonaangevende ontwerper voor stand- en interieurbouw projecten, ik begeleidde afstuderende studenten van het Cibap uit Zwolle en van het Nimeto uit Utrecht, ik heb dit met veel plezier gedaan tot 2005.

Ik heb veel projecten in schaal uiteen gezet, maar elk project is uniek, met zijn eigen speciale karakter. De manier waarop ik mijn modellen vervaardigen was een groot succes, deze ‘small visuals’ kregen zulke big detail, dat Small Visuals binnen 2 jaar uitgegroeide tot een, top 5, internationaal bedrijf met een 100% focus op het maken van mooie modellen voor architecten en projectontwikkelaars. Veel van mijn modellen zijn te zien in o.a. Nederland, Londen, Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, Noorwegen en op het Caribische eiland Antigua en zijn ze bewonderen op beurzen, gehouden elders in Europa.

It’s a small world ...

En in het begin van mijn ontwerp carrière maakte ik mijn impressie tekeningen met de hand, schilderde deze met penseel en combineerde dit met airbrush, alles met inkt en acryl, later kwam er een opzet stuk uit die je voor op kleurmarkers kon plaatsen. Zo kreeg je een lucht pistool waar de inkt direct uit de marker kon worden gespoten. Dit was veel sneller en schoner dan werken met een penseel of een airbrush pistool met inkt. Meestal werd een presentatie van stand of interieur ontwerp ook ondersteund door een schaal model, een maquette van het ontwerp. Deze moesten uit karton worden gesneden en met de hand worden vervaardigd.
Mijn hobby werd mijn werk en in dit werk voel ik nog steeds de liefde voor de hobby. Nu wil ik al mijn ervaring en uitstekende kennis van maquettebouw, modelbouw en airbrush in zetten om iedereen, beginner of gevorderde, op de juiste manier en met de juiste kwaliteit, kennis te laten maken met wat maquettebouw, modelbouw en airbrushen is.

Door het opzetten van deze webshop waar je alleen de beste materialen vindt, in de juiste schaal en met de mooiste mate van real to live detaillering.

Workshops

Tijdens mijn workshops leer ik je het omzetten van tekeningen en de werking van een airbrush, maar vooral leer ik je hoe je een airbrush gemakkelijk kunt gebruiken voor zoveel meer doeleinden. Zoals ook bij het bouwen van diorama’s.

 

 

Op mijn thuis basis in VEENOORD (Drenthe) ben ik alleen op afspraak aanwezig.

Neem gerust contact met mij op: edwin@smallvisuals.com

Edwin Weimer