Small Visuals, Creative Factory!

Edwin Weimer

www.weimair.art

Wie ben ik! Maquettebouwer, Artiest en Airbrusher! Een creatief brein die alles in het klein Visueel maakt, wat leidt tot de realisatie van speciale presentaties. Na mijn afstuderen van het Nimeto Utrecht, MTS voor reclame en presentatietechnieken, in 1991, kreeg ik direct een baan als een toonaangevende ontwerper voor stand- en interieurbouw projecten, ik begeleidde afstuderende studenten van het Cibap in Zwolle en van het Nimeto in Utrecht.

In het begin van mijn ontwerp carrière maakte ik mijn impressies met de hand, een combinatie van penseel en airbrush, met inkt en acryl, later kwam er een opzet stuk uit die je op je marker kon plaatsen. Dit werkte al veel sneller en schoner.

Vaak werd een presentatie van een Stand- of Interieurontwerp nog extra ondersteund door een schaalmodel, een maquette van het ontwerp. Deze werd toen nog uit karton worden gesneden en met de hand vervaardigd.

3D Rendering

Toen eenmaal de computer z'n intrede deed met 3D-software (CGI), werd alles pas echt leuk. De presentaties werden mooier, en er konden in een keer meerdere aanzichten gepresenteerd worden van onze ontwerpen.

Daar waar we voorheen uren over deden, kon nu in enkele minuten. En we hadden geen vieze vingers meer van verf en inkt.

It’s a small world ...

De manier waarop ik mijn modellen vervaardigen was een groot succes, deze 'Small Visuals'; kregen zulke 'Big Detail', dat Small Visuals binnen 2 jaar uitgegroeide tot een, top 5, internationaal bedrijf met een 100% focus op het maken van mooie schaalmodellen voor architecten en projectontwikkelaars.

Ik heb veel uiteenlopende projecten in schaal neer gezet, en elk project is uniek, met zijn eigen speciale karakters.

Mijn modellen zijn o.a. te zien in Nederland, Londen, Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, Noorwegen en op het Caribische eiland Antigua, en te bewonderen op beurzen door heel Europa.

Workshops

Mijn hobby werd mijn werk en in dit werk voel ik nog steeds de liefde voor de hobby. Nu wil ik al mijn ervaring en uitstekende kennis van Maquettebouw, Modelbouw en Airbrush inzetten om iedereen, beginner of gevorderde, op de juiste manier en met de juiste kwaliteit, kennis laten maken met wat maquettebouw, modelbouw en airbrush'en is.

Tijdens mijn workshops leer je de werking van een airbrush, maar vooral hoe je een airbrush gemakkelijk kunt gebruiken voor zoveel doeleinden, zoals bij; Maquettebouw, Modelbouw en het bouwen van diorama’s.

Vooral ook bij het decoreren van taarten kun je zoveel profijt hebben door gewoon de airbrush te gebruiken.