Portfolio Maquettebouw

Met mijn creatieve vaardigheden in het “outside the box” denken ga ik gericht te werk in het meedenken met uw projecten om daarbij ook verder te denken dan de voor de hand liggende weg om vervolgens zeer speciale presentaties uiteen te zetten!

"Mijn doel is om uw product of idee in een totaal nieuw presentatie perspectief te zetten"

Small models for Big effects! Mijn ervaring en uitstekende kennis van Maquettebouw zijn gericht om je te ontmoeten in jouw wensen! Wensen zoals het gebruik van real to live materialen, de beste schaal en de mate van detaillering. Dit alles leidt tot een speciale presentatie die jouw en de diverse andere partijen duidelijkheid brengt. Jouw innovatieve gedachten zijn de basis en het uitgangspunt in onze creaties.

Ik heb veel projecten in schaal uiteen gezet, maar elk project is uniek, met zijn eigen speciale karakter. Veel van mijn modellen zijn te zien in o.a. Nederland, Londen, Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, Noorwegen en op het Caribische eiland Antigua en zijn ze bewonderen op beurzen, gehouden elders in Europa.

Hieronder volgen maar een paar van deze "Small Visuals".

 

Porsche Centrum Gelderland in Heteren.

Dit project, in schaal 1:43, bestaat uit het bestaande pand van Porsche Centrum Gelderland en het toekomstige pand voor het nieuwe Porsche Classic Center. De totale afmetingen van de maquette zijn; +/- 370cm x 370cm en er is gebruik gemaakt van LED verlichting, geschakeld via smartphone, om meer interactie te krijgen. Voor het bekleden van het 7m2 grote parkeervak is er gebruik gemaakt van Flexiway van Juweela, in visgraad, licht en donker grijs. Alle gebruikte modelautos zijn van Minichamps.

 

Van Omme en De Groot

3 torenflats met 22 verdiepingen, winkels in de onderste laag en uitzicht over een grote waterpartij. Dit s het project “Newport Nesselande” te Rotterdam, in schaal 1:200 met een zeer hoog detail niveau. Een maquette met de afmetingen 2400 mm x 2000 mm en geheel afgesloten met een 10 mm dik helder acrylaat kap met een hoogte van 600 mm.

 

 

 

 

 

 

Het is de emotie die telt ...

Emotie! een zeer belangrijk sleutelwoord in ons werk. Uw emotie wordt onze emotie en daarom hebben we inmiddels vele zeer bijzondere presentaties uiteengezet. Het sleutelwoord "Emotie," krijgt een andere, diepere en vollere betekenis als het wordt gekoppeld aan verlies, pijn, onvoorstelbare wreedheden, aan de Tweede Wereldoorlog. Onthouden wat onze voorouders hebben doorstaan voor ons vandaag, hoe ze hebben geleden, wat ze hebben gegeven ... We zijn trots op het mogen reconstrueren van een verleden dat ons de dag van vandaag bracht en daardoor nooit vergeten zal worden ... Met ... deze reconstructies ..., gaan we zelfs nog een stap verder dan de traditionele maquettebouw. We reconstrueren modellen vanaf foto of uit een stuk tekst, zonder de hulp van digitale tekeningen die we normaal gesproken wel van een architect krijgen. Met reconstrueren digitaliseren wij eerst alles zelf en gaan dan aan de slag.

 

 

 

Verlicht de wereld in schaal ...

Bij elk project groeien wij zelf ook. De maquettebouw is een wereld waar continu nieuwe technieken worden geleerd en toegepast. Een van deze technieken is de techniek van de verlichting om een speciale sfeer te creëren. Bijvoorbeeld in villa's of appartementen, maar ook straatverlichting kan worden toegevoegd evenals (actieve) verlichting in verschillende soorten auto's. Wilt je jouw klanten informeren of een plot of villa al is verkocht? Zelfs verschillende kleuren zijn daarin mogelijk. Verlichting is ook een nuttig hulpmiddel om verschillende routes in een project te markeren of als hulpmiddel bij een legenda. Verlicht je project en de wereld in schaal zal nog meer tot leven komen.